Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για δεύτερη φορά φέτος, στους φιλόξενους χώρους του πλοίου «ΛΙΣΣΟΣ» της ANEK lines, διοργανώσαμε την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΛΣΑ, την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010 το μεσημέρι, στο λιμάνι του Πειραιά.
Η συμμετοχή των συμπατριωτών μας ήταν πολύ μεγάλη. Ιδιαίτερη η παρουσία της νεολαίας. Παραβρέθηκαν ακόμη και πολλοί Πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων καθώς και αντιπρόσωποι των Συλλόγων μας στην ΟΛΣΑ.

Από την ΑΝΕΚ εκτός από τον οικοδεσπότη πλοίαρχο κ.. Διαμαντή Παπαγεωργίου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Εμπορικής Εκμετάλλευσης κ. Σαλβαράκης, ο Αρχιπλοίαρχος κ. Αγγελάκης και η κα Άννα Νικολακάκη από τη Διεύθυνση Μάρκετιγκ της ΑΝΕΚ στη Κρήτη.

Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο Νομάρχης Λέσβου Παύλος Βογιατζής, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Τραγάκης, ο κ. Στρατής Παττακός μέλος της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την ανέγερση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κέντρου «Μίλτης Παρακευαΐδης», η κα Βαλιανάτου εκ μέρους του Συλλόγου Υποτρόφων του ιδρύματος Νικ. Παπαδημητρίου, πνευματικοί άνθρωποι, οι λογοτέχνες Δημήτρης Νικορέντζος, Γιάννης Χατζηβασιλείου, Χρήστος Τραγέλλης, Σοφία Τατά η οποία μας χάρισε ένα πολύ όμορφο έργο της, η Καίτη Μεσσηνέζη και ο Θεόδωρος Πλατσής καθώς και ο παπα Στρατής Δήμου από το Κεράμι, ο οποίος επιτελεί σημαντικό έργο στην περίθαλψη των οικονομικών και κοινωνικών μεταναστών που καταφθάνουν κάθε μέρα στο νησί μας και την προσπάθειά του αυτή στηρίζει η ΟΛΣΑ.

Μηνύματα έστειλαν οι Βουλευτές Ν. Λέσβου κκ Σπύρος Γαληνός και Σταύρος Σκοπελίτης και ο Δημήτρης Βουνάτσος.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε o Γενικός Γραμματέας της Ο.Λ.Σ.Α. κ. Νίκος Παπαϊωάννου και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος κ. Χριστόδουλος Τσακιρέλλης ο οποίος αφού μετέφερε στους παρευρισκόμενους τις ευχές του Δ.Σ, αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα, στις δραστηριότητες της ΟΛΣΑ και στο Παλλεσβιακό Πνευματικό κέντρο «Μίλτης Παρασκευαΐδης».

Στη συνέχεια έγινε η κοπή της πίτας και το φλουρί, το οποίο αντιστοιχούσε σε έναν πίνακα του συμπατριώτη μας Βασίλη Βαγιάνη με την προκυμαία της Μυτιλήνης, έτυχε στην Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου Αττικής.

Ο χορός άνοιξε με το εξαιρετικό χορευτικό του Συλλόγου των Πολυχνιατών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Οι συμπατριώτες μας μουσικοί: Γρηγόρης Βασίλας, Παναγιώτης Βέργος, Βαγγέλης Σαραντίδης και Κώστας Καλδέλλης δημιούργησαν, όπως πάντα, κλίμα πραγματικού Μυτιληνιού πανηγυριού. Το γλέντι και ο χορός κράτησαν μέχρι το απόγευμα. Όπου υπήρχε κενός χώρος μετατράπηκε σε πίστα.

Όλοι απόλαυσαν τα υπέροχα κρητικά εδέσματα, το κρασί, τη ρακή και τα αναψυκτικά που απλόχερα μας πρόσφερε η ΑΝΕΚ lines και το ούζο που όπως πάντα μας το πρόσφερε η ΕΠΟΜ και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Επίσης ευχαριστούμε τους παρακάτω, οι οποίοι μας πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά: την ΑΝΕΚ lines, τη Νομαρχία Λέσβου, το ούζο «ΣΜΥΡΝΙΩ», το ουζερί «Η ΛΕΣΒΟΣ», τον Γιάννη Τριανταφύλλου, την Λενέτα Στράνη, την εταιρεία "ARAG", τις εκδόσεις "ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ", τις εκδόσεις "ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ", τις εκδόσεις "ΑΡΜΟΣ", το κατάστημα "PAPER1" Σ.Αμπατζής και Σια ΟΕ, το κατάστημα "ΠΡΟΦΙΛ", το κατάστημα "ΣΑΓΙΑΚΟΣ", το κατάστημα "ΠΕΤΡΑΔΙ", το κατάστημα "ΨΑΡΑΔΕΛΛΗΣ", την Ξανθή Μαλισόβα, την Κάτια Αποστολλέλη, τους Συλλόγους Πολυχνιατών, Μεσοτοπιτών και Ναπαίων.

Τέλος, εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στην ΑΝΕΚ lines για την προσφορά της και ιδιαίτερα στον πλοίαρχο Διαμαντή Παπαγεωργίου και στο προσωπικό του πλοίου που με επικεφαλής τον Αρχιθαλαμηπόλο κ. Νίκο Στελλάτο κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό για να περάσουμε όλοι μας αυτή την υπέροχη ημέρα. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν σ΄αυτή την εκδήλωση της ΟΛΣΑ έφυγαν εντυπωσιασμένοι με την απαράμιλλη κρητική φιλοξενία και περιποίηση της ΑΝΕΚ του καπετάνιου και του πληρώματος!

Και του χρόνου!