Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

 Πρώτοι σταθμοί του Θεόφιλου στην Ικαρία και στην Σάμο

Σήμερα στις 21.00 παρουσιάζεται στον Θερινό Δημοτικό

Την παράσταση στηρίζει επικοινωνιακά και ως αρωγός στα διαχρονικά νοήματα του έργου, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Σήμερα στις 21.00 παρουσιάζεται στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Ικαρίας η παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου με τον συντοπίτη μας ηθοποιό Θοδωρή Προκοπίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη και στις 31 Ιουλίου την ίδια ώρα στην Πορφυριάδα Σχολή Καρλοβάσου.

Η παράσταση συνεχίζει δυναμικά έπειτα από δύο κύκλους επιτυχημένων παραστάσεων στο αθηναϊκό κοινό και στη Λέσβο.

Υπόλοιποι συντελεστές παράστασης: Σκηνικά – Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους, Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κοντογιάννης. Φωτισμοί - Φωτογραφίες: Τσβετομίρ Τσάνκοβ, Official Trailer: Μαρίνα Λεοντάρη, Γιάννης Σαρηγιάννης.

Διάρκεια παράστασης: 60 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

Μερικές από τις κριτικές του κοινού

*    https://www.athinorama.gr/theatre/performanceratings.aspx...

*    https://www.theatromania.gr/kritiki-gia-tin-parastasi.../...

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα γίνεται με προσκλήσεις που χορηγεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. (Οι προσκλήσεις για τη δωρεάν είσοδο στην παράσταση θα δοθούν δύο μέρες πριν και συγκεκριμένα για την Σάμο στο Βαθύ από τα Γραφεία της Π.Ε Σάμου Δερβενακίων 1 στον 1ο όροφο από την κ. Έφη Βασιλεία και στο Καρλόβασι από τα γραφεία της Π.Ε Σάμου. Για την Ικαρία δόθηκαν από το Επαρχείο Ικαρίας.).

Οι συγκεκριμένες παραστάσεις, όπως και αυτές που θα ακολουθήσουν σε Χίο, Λήμνο και Λέσβο, γίνονται με ελεύθερη είσοδο, καθώς εντάσσονται στο 1ο Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου “Ανθρώπων Τέχνη” που διοργανώνει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και στηρίζει επικοινωνιακά και ως αρωγός στα διαχρονικά νοήματα του έργου, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ).

Το 1ο Φεστιβάλ Τέχνης Βορείου Αιγαίου “Ανθρώπων Τέχνη” έχει ως στόχο αυτή η πρώτη προσπάθεια να εμπλουτιστεί μελλοντικά και να αποτελέσει την ομπρέλα για όλες τις συλλογικές ή μεμονωμένες προσπάθειες ανάδειξης των Δημιουργών και της Τέχνης των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου, ώστε να γίνει καλλιτεχνικός θεσμός για το Βόρειο Αιγαίο.

«Η δημιουργία του Φεστιβάλ «Ανθρώπων Τέχνης» αποτελεί μια πρωτόγνωρη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προσπάθεια αναπτυξιακής διαδικασίας προκειμένου το πολιτιστικό προϊόν των νησιών του Βορείου Αιγαίου να αποτελέσει πηγή στρατηγικού σχεδιασμού για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών του Β.Αιγαίου. Έγινε με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας του Βορείου Αιγαίου και με κύριο σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της εφευρετικότητας της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα, η οποία ακολουθώντας την πρακτική του Υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει οικονομικά τους επαγγελματίες καλλιτέχνες- μουσικούς που κατοικούν μόνιμα στα νησιά μας. Η ενέργεια αυτή συμβαδίζει απόλυτα με την πεποίθηση της Περιφερειακής Αρχής ότι όπου υπάρχει νομικό πλαίσιο και πληρούνται οι προϋποθέσεις ο ΄Β βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλει να στηρίξει τους κλάδους εκείνους που επλήγησαν περισσότερο από την Πανδημία. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι μια από τις λίγες Περιφέρειες στην Ελλάδα που αποκτά δικό της αποκλειστικά πολιτιστικό Φεστιβάλ», αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

Λέσβος:

1/08/2021 παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 21.30

3/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 19.00

6/08/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης ώρα 21.00

Χίος:

29/07/2021 παράσταση «ΙΚΕΤΙΔΕΣ» Ανοιχτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης (περιοχή Καστρομηνά) ώρα 21.30

3/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Κεντρική Πλατεία Χίου «Ν.Πλαστήρα» ώρα 19.30

4/08/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Αρχαιολογικός Χώρος Οθωμανικών Λουτρών, κάτω Κάστρο Χίου ώρα 21.00

Σάμος:

28/07/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών προαύλιο χώρο Γυμνασίων Σάμου ώρα 19.00

31/07/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Αρχαιολογικός Πορφυριάδα Σχολή Καρλοβάσου ώρα 21.00

Ικαρία:

29/07/2021 παράσταση «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ώρα 21.00

4/08/2021 Συναυλία Ντόπιων Μουσικών Θερινός Δημοτικός Κινηματογράφος ώρα 20.00