Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

 Πρώην πρόεδρος των Πτεριανών της Αθήνας

Ένας μήνας χωρίς τον Σταύρο Καραντώνη

Κηδεύτηκε στο Παλαιό Φάληρο Αττικής τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 ο Σταύρος Καραντώνης του Νικολάου, σε ηλικία 90 ετών, από την Πτερούντα Λέσβου, ο οποίος είχε διατελέσει για χρόνια πρόεδρος του συλλόγου στην Αθήνα, προσφέροντας σημαντικό και διαρκές έργο, ενώ συμμετείχε και στην Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), συμβάλλοντας θετικά στο συλλογικό οικοδόμημα του δευτεροβάθμιου οργάνου.

 


Στην φωτογραφία, ο Σταύρος Καραντώνης μεταφέρει για κατάθεση το στεφάνι της ΟΛΣΑ, στον Άγνωστο Στρατιώτη. Το παράδοξο είναι ότι κατάφερε για τις ανάγκες της μεταφοράς, να πάει με το θρυλικό ημιφορτηγάκι του σε χώρο που δεν επιτρέπεται να εισέρχονται τα αυτοκίνητα.

Μέχρι το τέλος της ζωής του, 27 Ιουνίου, υπήρξε ενεργός για τα κοινωνικά ζητήματα έχοντας συμμετοχή σε δημοτικές και πολιτικές δραστηριότητες στη Νέα Σμύρνη, όπου ήταν και υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές στο παρελθόν. Δεν είχε παιδιά και είχε χάσει τη σύντροφο της ζωής του, πριν μικρό διάστημα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.

Στην κηδεία του, αντί στεφάνου, ο Σύλλογος των Απανταχού Πτεριανών Λέσβου "Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος", ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του Όλγα Καχραμάνη, έδωσε 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Συλλυπητήρια από την ΟΛΣΑ σε όλους τους συγγενείς και στο σύλλογο της Πτερούντας

 


*Στην φωτογραφία του 2006, είναι αριστερά, πλάι στον Ιγνάτιο Καραμηνά (ο οποίος ήταν και στην κηδεία) στην παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου, "Μίλτος Κουντουράς".