Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

 Aphrodite Cup

Άγγιξε το μετάλλιο η Μαρία Δερβίση στο σύνθετο ατομικό

Μια ανάσα από μία μεγάλη διάκριση έφτασε η καταγόμενη από την Κλειώ της Λέσβου, Μαρία Δερβίση (αδερφή του Γιώργου Δερβίση, του αργυρού Ολυμπιονίκη με την εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο).

Περισσότερα στο δημοσίευμα της ΟΛΣΑ: https://lesvos-olsa.blogspot.com/2021/08/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_64.html

Στο 6ο Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup, που συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα στο Φάληρο με την συμμετοχή 170 αθλητριών από 15 χώρες η 19χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο σύνθετο ατομικό φτάνοντας τους 90,350 βαθμούς στο σύνολο (στεφάνι: 23,200 β., μπάλα: 24,750 β., κορύνες: 22,900 β., κορδέλα: 19,500 β.) και απέχοντας μόλις 0,300 β. από το βάθρο.

Η Δερβίση, που με την συνολική εμφάνισή της έδειξε έτοιμη να εκπροσωπήσει με επιτυχία τα ελληνικά χρώματα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα στην Ιαπωνία, θα είναι παρούσα και στους τέσσερις τελικούς οργάνων του Aphrodite Cup την Κυριακή (26/09).

Το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, μαζί με το θερμό χειροκρότημα των θεατών, κέρδισε η καταξιωμένη Ιταλίδα Αλεξάντρα Ατζουρτζουκουλέζε με εκπληκτικά προγράμματα και 97,400 βαθμούς, μπροστά από την συμπατριώτισσά της Σοφία Ραφαέλι που έκανε δυναμική επιστροφή και τερμάτισε 2η με 94,400 β., ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η εξίσου ταλαντούχα Τατιάνα Βολοζάνινα με 90,650 β.

 

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) εύχεται καλή επιτυχία στη συντοπίτισσα Μαρία Δερβίση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου μήνα στην Ιαπωνία, όπως και σε όλη την αθλητική οικογένειά της σε όλες τις επόμενες παρουσίες τους που τιμούν τα ελληνικά χρώματα αλλά και τη Λέσβο. Ο Γιώργος Δερβίσης τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, είναι πιθανό, εφόσον το επιτρέψουν οι αθλητικές του υποχρεώσεις, να είναι στη Χίο, σε μια εκδήλωση εγκαινίων που θα τιμηθούν και οι Ολυμπιονίκες αθλητές του πόλο με καταγωγή από το Βόρειο Αιγαίο (μαζί με Φουντούλη και Γκιουβέτση).

Το 6ο Διεθνές Τουρνουά Aphrodite Cup, στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) πραγματοποιείται από τον Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» με συνδιοργανωτές την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, σηματοδοτεί την υπέρβαση όσων εμποδίων προκάλεσε η πανδημία και παράλληλα αποτελεί πρόγευση ενός καλύτερου μέλλοντος: Από τον ερχόμενο Μάρτιο και για τρία χρόνια, ο αγώνας αναβαθμίζεται και θα ενταχθεί στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων της FIG, έπειτα από ενέργειες της Ε.Γ.Ο., προσελκύοντας στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος από όλο τον κόσμο.

Η αντίστροφη μέτρηση για το 6o Aphrodite Cup κορυφώθηκε με την επίσημη Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στο στάδιο των αγώνων το μεσημέρι της Πέμπτης (23 Σεπτεμβρίου).

Παρόντες εκ μέρους των διοργανωτών του διεθνούς τουρνουά ήταν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» και της Οργανωτικής Επιτροπής Ελένη Μιχοπούλου, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή, το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης & Ανάπτυξης Σπύρος Σκλάβος και ο Αντιπρόεδρος του Γ.Ο.Π.Φ. «Η Αρμονία» Γιώργος Καζαντζόπουλος, ενώ τις συμμετέχουσες αθλήτριες εκπροσώπησε η πρωταθλήτρια της Εθνικής γυναικών Μαρία Δερβίση η οποία και δήλωσε: «Το Aphrodite Cup είναι μία σπουδαία διοργάνωση που έχει καθιερωθεί και χαίρομαι που ξαναβρίσκομαι εδώ. Όπως κάθε χρόνο, θα αγωνιστούν αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και από όλο τον κόσμο. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος αποτελεί μέρος της προετοιμασίας μου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιαπωνία. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες».

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούμε στη συνέντευξη τύπου του 6ου Διεθνούς Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής APHRODITE CUP 2021, την Μαρία Δερβίση στο 17:06 να μιλάει για τη διοργάνωση


Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της Κυριακής 26 Σεπτεμβρίου 2021

14:30 – 14:35: Ανσάμπλ Νεανίδων: Τελικός στις 5 μπάλες

14:35 – 14:40: Ανσάμπλ Γυναικών: Τελικός στις 5 μπάλες

15:00 – 16:15: Ατομικό Νεανίδων: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)

16:30 – 16:35: Ανσάμπλ Νεανίδων: Τελικός στις 5 κορδέλες

16:35 – 16:40: Ανσάμπλ Γυναικών: Τελικός στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες

17:00 – 18:15: Ατομικό Γυναικών: Τελικοί οργάνων (στεφάνι, μπάλα, κορύνες, κορδέλα)

18:30 – 19:30: Απονομές Επάθλων

19:30 – 19:45: Τελετή Λήξης

Πληροφορίες από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και από το sports.ert.gr