Το Όραμα

Παλλεσβιακό Πνευματικό Κέντρο

«Μίλτης Παρασκευαΐδης»


Αγαπητέ συμπατριώτη, φίλε, φίλη,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (Ο.Λ.Σ.Α.) ξεκίνησε την διαδικασία υλοποίησης του οράματος του Μίλτη Παρασκευαΐδη.

Ο μεγάλος συμπατριώτης μας, μας έδειξε τον δρόμο κληροδοτώντας στην Ο.Λ.Σ.Α. το ακίνητο του πάνω στο οποίο θα ανοικοδομήσουμε το Πνευματικό Κέντρο. Εμείς, ακολουθώντας τα χνάρια του, θα κάνουμε το όραμά του πραγματικότητα. Τα πρώτα βήματα για την πραγματοποίηση του σημαντικού στόχου, να αποκτήσει η Λέσβος ένα Πνευματικό Κέντρο αντάξιο της ιστορίας της, έγιναν. Ένα κέντρο έρευνας του πολιτισμού της καθώς και της Μικράς Ασίας αλλά και μελέτης, ανάδειξης και προβολής όλων των θεμάτων που αφορούν σήμερα το Νησί μας.

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη έχουμε εκδόσει έδεια για την κατεδάφιση του υπάρχοντος κτίσματος στο οικόπεδο του Μίλτη Παρασκευαϊδη, και κατατέθηκε ο φάκελος και η μελέτη από τον αρχιτέκτονα συμπατριώτη μας κ. Τάκη Στυλιανού για την έκδοση της άδειας ανοικοδόμησης του Πνευματικού μας Κέντρου...Όλα αυτά έχουν ήδη γίνει. Προχωρούμε...

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σημείο για το Νησί μας, για τους Λέσβιους όλου του κόσμου. Για την πραγματοποίηση τους χρειαζόμαστε την υλική και ηθική συμπαράσταση όλων σας. Πρέπει να γίνει σε όλους συνείδηση ότι όλα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μας αφορούν όλους. Τα επόμενα χρόνια θα επιβεβαιώσουν τις σκέψεις, τις πρωτοβουλίες μας, αυτή μας την προσπάθεια και όσοι θα συμμετέσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην δημιουργία του, θα αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα αλλά απόλυτα εφικτό. Αρκεί να γίνει πίστη όλων των Λέσβιων, να συνειδητοποιήσει και να αναλάβει ο καθένας μας το μερίδιο που του αναλογεί.

Το κόστος για την ανοικοδόμηση και τον εξοπλισμό είναι μεγάλο γι αυτό ανοίξαμε στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ λογαριασμό με αριθμό 57804874 και περιμένουμε τις προσφορές σας. Ο έλεγχος της διαχείρισης των προσφορών σας θα γίνεται από προσωπικότητες της Λέσβου, ώστε να υπάρχει διαφάνεια. Οι προσφορές, οι οποίες μπορεί να είναι εκτός από χρήματα και σε είδος (π.χ. οικοδομικά υλικά, εξοπλισμός, κλπ.) θα ανακοινώνονται από το Περιοδικό μας «Η ΛΕΣΒΟΣ ΜΑΣ» και θα δημοσιεύονται στον Λεσβιακό τύπο. Οι δωρητές μεγάλων ποσών ή ειδών μεγάλης αξίας θα ανακηρύσονται μεγάλοι ευεργέτες.

Μπορείτε, επίσης, να έρχεστε σε επαφή για τις προσφορές σας και για κάθε είδους πληροφορία, με τον Πρόεδρο της Ο.Λ.Σ.Α. κ. Χριστόδουλο Τσακιρέλλη στα τηλέφωνα 210 3833483, 210 3830974 (φαξ) και 6937 110 728, με τον Γεν. Γραμματέα κ. Νίκο Παπαϊωάννου στο 6973 312 218, με τον ταμία κ. Δημήτρη Γαβρέλα στο 6975 854 020, με τον υπεύθυνο Δημοσίων σχέσεων κ. Σταύρο Παρασκευά στο 6936 370 513 και 210 2527231 καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

Κάνουμε έκκληση στον καθένα ξεχωριστά. Ας συμβάλλουμε όλοι για να πραγματοποιήσουμε το μεγάλο Παλλεσβιακό μας όραμα, το Πνευματικό μας Κέντρο το οποίο θα αφήσουμε στα παιδιά μας, στους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Μια κυψέλη πολιτισμού και ανάπτυξης, ουσιαστική και απόλυτα λειτουργική, όπου θα μπορούν να μελετούν την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση τους και να επικοινωνούν με τους Λέσβιους όλου του κόσμου.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σας περιμένουμε όλους.