Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΛΕΣΒΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ


Στους φιλόξενους χώρους του πλοίου «ΠΑΤΜΟΣ» της Blue Star Ferries του Ομίλου ΑΤΤΙΚΑ, διοργανώσαμε την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πίτας της ΟΛΣΑ, το μεσημέρι της Κυριακής 3 Μαρτίου 2013, στο λιμάνι του Πειραιά. Τα μέλη μας και οι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης έμειναν έκπληκτοι από την εξαιρετική και άρτια υποδοχή μας στους πολυτελείς χώρους του νεότευκτου πλοίου, του οποίου το προσωπικό δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τους σερβίρει από τον πλουσιώτατο μπουφέ φαγητών, κρασιού και αναψυκτικών, που μας διέθεσαν και από τα ούζα ΜΙΝΙ και ΦΗΜΗ που μας διέθεσε πλουσιοπάροχα η ποτοποιϊα ΕΠΟΜ, και η ποτοποιία ΚΡΟΝΟΣ της Ευτέρπης Γαληνού από την Αγία Παρασκευή.

Παραβρέθηκαν Πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπρόσωποι των Συλλόγων μας στην ΟΛΣΑ.

Ο Όμιλος ΑΤΤΙΚΑ εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωσή μας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κο Μιχάλη Σακέλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της εταιρείας και στη σημασία που δίνουν στην γραμμή Χίου Λέσβου , η οποία εξυπηρετείται σήμερα από ένα πλοίο κόσμημα, όπως είναι το ΠΑΤΜΟΣ ,τον Εμπορικό Διευθυντή κο Διονύσιο Θεοδωράτο, ενώ ήταν παρών και ο Διευθυντής του Ξενοδοχειακού Τμήματος του Ομίλου ΑΤΤΙΚΑ κος Νίκος Τριανταφυλλίδης.

Η Blue Star Ferries θέλοντας να επισφραγίσει τη σχέση της εταιρίας με τους κατοίκους και επισκέπτες της Λέσβου, προσέφερε τρία διπλά δωρεάν εισιτήρια για τη λαχειοφόρο της Ομοσπονδίας.

Επίσης παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε και την σπουδαιότητα του εγχειρήματος της ΟΛΣΑ να προβεί στην οικοδόμηση του Παλλεσβιακού Πνευματικού Κεντρου «ΜΙΛΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ», το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κος Γιάννης Μπουρνούς, ο Λιμενάρχης Πειραιά κος Γεώργιος Σαρηγιάννης, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Αντώνιος Βογιατζής, η αρεοπαγίτης Αιμιλία Λίτινα, ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Σουπουρτζής που ιερουργεί στον ιερό ναό της Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου, η ποιήτρια και πεζογράφος Λενέτα Στράνη, ο συγγραφέας Απόστολος Γονιδέλης, ο γλύπτης κ. Αριστείδης Πατσόγλου, και η σύζυγός του Αλεξάνδρα, και ο αρχιτέκτονας μηχανικός Νίκος Μιχαλόπουλος με την σύζυγό μηχανικό Γιώτα Βρεττάκου , υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την επίβλεψη του πνευματικού κέντρου «ΜΙΛΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ»

Χαιρετισμούς έστειλαν οι Βουλευτές Ν.Λέσβου ο κ. Ιωάννης Ζερδελής, κ. Νίκος Σηφουνάκης και κ. Παύλος Βογιατζής, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Δημήτρης Βουνάτσος, ο πρ. Βουλευτής Ν.Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Στρατής Παττακός και ο Γιάννης Παγίδας (μέλη της επιτροπής πρωτοβουλίας για την ανέγερση του Πνευματικού Κέντρου) που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω υποχρεώσεων τους.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΣΑ κ. Μανώλης Παπουτσής και στη συνέχεια ο Πρόεδρος κ. Χριστόδουλος Τσακιρέλλης ο οποίος αφού τους μετέφερε τις ευχές του Δ.Σ, αναφέρθηκε σε τρέχοντα θέματα, στις δραστηριότητες της ΟΛΣΑ και στο Παλλεσβιακό Πνευματικό κέντρο «Μίλτης Παρασκευαΐδης». Αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου που θα γίνει τον επόμενο μήνα στον χώρο τέχνης του συμπατριώτη μας γλύπτη Αριστείδη Πατσόγλου και της συζύγου του Αλεξάνδρας καθώς και στην θεατρική παράσταση υπέρ της ανέγερσης του Παλλεσβιακού Κέντρου, από τον σύλλογο Μυτιληνιών Πετρούπολης «Θεόφιλο» που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με όλους του συλλόγους και την ΟΛΣΑ στον πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά» στο Νέο Κόσμο στις 19 Απριλίου 2013. Παρουσίασε τέλος, τον νέο ηθοποιό Μιχαήλ Δουκάκη και την επίσης ηθοποιό Βλασία Βερβέρη.

Το φλουρί, ένα κόσμημα από ασήμι και χρυσό του συμπατριώτη μας γλύπτη Αριστείδη Πατσόγλου, κληρώθηκε στο Σύλλογο των Παμφίλων.

Οι προσκεκλημένοι μας διασκέδασαν από τους μυτιλινιούς και μικρασιάτικους σκοπούς που με περίτεχνο τρόπο έπαιξαν οι μουσικοί μας Βαγγέλης Σαραντίδης από τον Μεσότοπο, Κώστας Καλδέλλης από το Νεοχώρι, Παναγιώτης Βέργος από την Ανεμώτια, Αλκιβιάδης Δουλγέρης από την Κλειού και Ηλίας Μαυρίκης από την Ικαρία, με την βοήθεια και των τεχνικών ήχου.

Επίσης ευχαριστούμε τους παρακάτω, οι οποίοι μας πρόσφεραν δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά: τη Blue Star Ferries, το ουζερί – μεζεδοπωλείο «Η ΛΕΣΒΟΣ» (Εμ. Μπενάκη 38, Αθήνα), τους Παναγιώτη και Θεόδωρο Κούσκο («Ξύλο και Τέχνη» Σουλίου 16 Αγιος Δημήτριος), το παντοπωλείο «Περί Λέσβου» (Αθηνάς 27 Μοναστηράκι),την ποτοποιία Βαρβαγιάννη (Πλωμάρι Λέσβος), την ποτοποιία «Κτήμα Χατζηγεωργίου» (Καρπάσι Λήμνου), τον Γρηγόρη Γλιγλή (Σκόπελος Λέσβος),την Εταιρεία Ασφαλειών Νομικής προστασίας ARAG (Φειδιππίδου 2 Αθήνα), το φαρμακείο Αγγ. Νικολάου Καίσαρη-Μαρία Καίσαρη ΟΕ (Εμ. Μπενάκη 22 Αθήνα), το βιβλιοπωλείο της «Εστίας» (Σόλωνος 60 Αθήνα), την κα Αντωνία Αράχωβα από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη (Χ. Τρικούπη 29 Αθήνα), τις εκδόσεις Πρωτοπορία (Γραβιάς 3-5 Αθήνα), το κατάστημα "PAPER1" Σ. Αμπατζής και Σια ΟΕ (Εμ.Μπενάκη 25 Αθήνα), τον εκδοτικό οίκο «Δημιουργία» του Απόστολου Χαρίση και το βιβλιοπωλείο Βιβλιοχαμός (Γενναδίου 5 Αθήνα), τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την κα Ευφημία Κορδελίδου – ζαχαροπλαστείο «PALET» (Λ. Καλαμακίου 16 Άλιμος),τον Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσότοπου, το σταθμό αυτοκινήτων «Paradise» (Σόλωνος 82 Αθήνα), την Λενέτα Στράνη, τη Βλασία Βερβέρη - Πολυχώρος Μορφές Έκφρασης (Αλκμήνης 13 Κάτω Πετράλωνα), τον κ. Βλάση Καρά (παντοπωλείο Εμ. Μπενάκη 25 Αθήνα), τον κ. Παναγιώτη Πέππα, τον κ. Στρατή Βαλάκο, το Δημήτρη Νικορέτζο, τον Ευστράτιο Βαλάκο, την Κάτια Αποστολέλη, τον κ. Κωνσταντίνο Γνήσιο, τον κ. Τάκη Σωτηρχέλλη και τους Συλλόγους Αγιασωτών, Αγριτών, Βατουσαίων, Βρισαγωτών, Πλωμαριτών, Πολυχνιατών και Μεσοτοπιτών.

Τέλος, εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στη Blue Star Ferries για την προσφορά της και ιδιαίτερα στον Πλοίαρχο κ. Σπυρίδωνα Πεφάνη και στο προσωπικό του πλοίου που με επικεφαλής τον Αρχιθαλαμηπόλο κ. Ιωάννη Καλούδη δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να φροντίζουν να μην λείψει το παραμικρό στους καλεσμένους της εκδήλωσης, για να περάσουμε όλοι μας αυτή την υπέροχη ημέρα. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν σ΄αυτή την εκδήλωση της ΟΛΣΑ έφυγαν ευχαριστημένοι με την φιλοξενία και περιποίηση της Blue Star Ferries, που ήταν ανεπανάληπτη!

Και του χρόνου!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ