Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

 Οι επόμενοι σταθμοί του "Θεόφιλου" στη Λέσβο

Μυτιλήνη, Μόλυβος, Άντισσα με ελεύθερη είσοδο

Την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 21.00, με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου -Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού, παρουσιάζεται στο Επάνω Κάστρο Μυτιλήνης η παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου με τον συντοπίτη μας ηθοποιό Θοδωρή Προκοπίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη και συνεχίζει πάντα με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 με τη στήριξη του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Διεύθυνση Πολιτισμού, την ίδια ώρα στον αύλειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Μολύβου και την Δευτέρα, 9 Αυγούστου, πάλι στις 21:00, στην Πλατεία Άντισσας.

 

Η παράσταση συνεχίζει δυναμικά αφού πέρασε από την Ικαρία, Σάμο και Χίο τις προηγούμενες μέρες με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και έπειτα από δύο κύκλους επιτυχημένων παραστάσεων στο αθηναϊκό κοινό και στη Λέσβο.

Ο Θοδωρής Προκοπίου, είχε την ευκαιρία να μιλήσει σε τοπικά μέσα όπως την "Ικαριακή Ραδιοφωνία", στο "Ράδιο Αλήθεια", στο "Χιακό Λαό", στο "Chios in" και φυσικά στην ΕΡΑ Αιγαίου και συνεχίζει με ΜΜΕ της Λέσβου και της Λήμνου όπου θα παιχθεί το έργο στον Μούδρο στις 12 Αυγούστου (πολλές είναι φυσικά και οι ιστοσελίδες και οι αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης που έχουν γράψει για τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία του).

Αρωγός σε όλο αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε το 2019 από την Αθήνα, στο "Από Κοινού Θέατρο" και συνεχίστηκε σε πολλούς άλλους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους σε δήμους και φυσικά στη Λέσβο το 2020 (στο Μουσείο Θεοφίλου και στο Μανταμάδο), η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ), η οποία στηρίζει επικοινωνιακά και με πολλούς άλλους τρόπους, τα διαχρονικά νοήματα του έργου, όπως και την γνωστή και αθέατη ζωή του "Θεόφιλου" που τόσα παραστατικά μας παρουσιάζει, ο συντοπίτης μας Θοδωρής Προκοπίου.

Υπόλοιποι συντελεστές παράστασης: Σκηνικά – Κοστούμια: Ανθή Σοφοκλέους, Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κοντογιάννης. Φωτισμοί - Φωτογραφίες: Τσβετομίρ Τσάνκοβ, Official Trailer: Μαρίνα Λεοντάρη, Γιάννης Σαρηγιάννης.

Διάρκεια παράστασης: 60 ‘ (χωρίς διάλειμμα).

Η φωτογραφία είναι από την τελευταία παράσταση του Θοδωρή Προκοπίου στα Οθωμανικά λουτρά στο κάτω Κάστρο Χίου, το βράδυ της Τετάρτης 4 Αυγούστου, στα Πλαίσια του Φεστιβάλ «Ανθρώπων Τέχνη……..», του 1ου Φεστιβάλ Τέχνης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου- Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού.

Επιμέλεια κειμένου: Νεκτάριος Βακάλης